Kuchařské recepty pro každého

Angreštový džus

Potřebujeme tyto suroviny:
5 kg angreštu
5 kg jablek
kyselina citrónová
cukr
voda
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Angrešt zbavíme stopek.
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a rozkrájíme.
V malém množství vody ovoce rozvaříme a pak rozmixujeme.
Podle množství směsi přidáme vodu, kyselinu citrónovou a cukr (na 1 l směsi přidáme 1,8 l vody, 2 g kyseliny citrónové a 200 g cukru).
Necháme cukr rozpustit a pak zahříváme ještě 5 minut.
Plníme do lahví (mezi zátkou a džusem by neměl být větší prostor než 4 cm) a sterilizujeme při 95°C ve vodní lázni po dobu 20 minut.
Angreštový džus
Angreštový džus