Kuchařské recepty pro každého

Anglické skopové žebírko

Potřebujeme tyto suroviny:
750 g skopového žebírka
50 g slaniny
75 g cibule
250 g karotky
sůl
pepř
rozmarýn
30 g másla
1 dcl vody
1 dcl vína
70 g kečupu
50 g bílého jogurtu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Nasekaná žebírka mírně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a jemně posypeme rozmarýnem.
V kastrolu rozpustíme nakrájenou slaninu, přidáme máslo, nakrájenou cibuli, osmažíme, vložíme žebírka, po obou stranách opečeme, zastříkneme vodou, přikryjeme a dusíme dopoloměkka.
Vložíme částečně předvařenou a na hranolky nakrájenou karotku, zalijeme vínem a dusíme do měkka.
Před koncem přidáme rozmíchaný kečup s jogurtem a jenom prohřejeme.
Anglické skopové žebírko podáváme s brambory nebo rýží.
Anglické skopové žebírko
Anglické skopové žebírko