• 750 g skopového žebírka
• 50 g slaniny
• 75 g cibule
• 250 g karotky
• sůl
• pepř
• rozmarýn
• 30 g másla
• 1 dcl vody
• 1 dcl vína
• 70 g kečupu
• 50 g bílého jogurtu
Nasekaná žebírka mírně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a jemně posypeme rozmarýnem.
V kastrolu rozpustíme nakrájenou slaninu, přidáme máslo, nakrájenou cibuli, osmažíme, vložíme žebírka, po obou stranách opečeme, zastříkneme vodou, přikryjeme a dusíme dopoloměkka.
Vložíme částečně předvařenou a na hranolky nakrájenou karotku, zalijeme vínem a dusíme do měkka.
Před koncem přidáme rozmíchaný kečup s jogurtem a jenom prohřejeme.
Anglické skopové žebírko podáváme s brambory nebo rýží.