• 4 plátky vepřových jater
• 4 tenké plátky anglické slaniny
• 40 g sádla
• rovná lžíce hladké mouky
• petrželka
• citron
• vorčestr
• 1,5 dl vývaru z kostí
• sůl
Odblaněné plátky jater jemně naklepeme, okraje nařízneme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle současně s plátky slaniny.
Opečené plátky jater mají být uvnitř růžové.
Játra přeložíme na nahřáté talíře a poklademe slaninou.
Sádlo od opékání poprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, rozmícháme a vaříme, až šťáva zhoustne a odděluje se tuk.
Šťávu osolíme, přidáme vorčestr a usekanou petrželku a podlijeme jí játra.
Před podáváním játra poklademe dílky citronu.
Anglická vepřová játra podáváme nejlépe s opečenými brambory.