Kuchařské recepty pro každého

Anglická telecí játra

Potřebujeme tyto suroviny:
4 plátky telecích jater
4 tenké plátky anglické slaniny
40 g sádla
rovná lžíce hladké mouky
petrželka
citron
worchester
1,5 dcl vývaru z kostí
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Odblaněné plátky jater jemně naklepeme, okraje nařízneme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle současně s plátky slaniny.
Opečené plátky jater mají být uvnitř růžové.
Játra přeložíme na nahřáté talíře a poklademe slaninou.
Sádlo od opékání poprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, rozmícháme a vaříme, až šťáva zhoustne a odděluje se tuk.
Šťávu osolíme, přidáme worchester a nasekanou petrželku a podlijeme jí játra.
Játra poklademe dílky citronu a podáváme s opečenými brambory.
Anglická telecí játra
Anglická telecí játra