Kuchařské recepty pro každého

Anglická štika

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg štiky
4 mladé cibulky
sůl
pepř
tlučené hřebíčky
2 lžíce nadrobno nakrájené petrželové natě
4 lžíce oleje
drůbeží vývar
2 dcl červeného vína
citrónová šťáva
30 g hladké mouky
1 lžíce kaparů
1 lžička octa
2 lžíce kyselé smetany
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájené cibulky a petrželovou nať.
Pak přidáme štiku nakrájenou na kousky, osolíme, opepříme, posypeme hřebíčkem, podlijeme vývarem a vínem, pokapeme citrónovou šťávou, přikryjeme a dusíme doměkka.
Šťávu zahustíme moukou, přidáme kapary, ocet a nakonec ochutíme zakysanou smetanou.
Anglická štika
Anglická štika