• 400 g hladké mouky
• 2 vejce
• 2 lžičky jedlé sody
• 250–300 g práškového cukru
• 1 konzerva ananasu
• na polevu: 100 g Hery + 150 g práškového cukru + 1,5 dcl sladké smetany + 1 lžička vanilkového cukru + 50 g nasekaných vlašských ořechů + 50 g nastrouhaného kokosu
Z mouky, sody, práškového cukru, vajec a konzervy kompotu (nakrájené a i se šťávou) připravíme řidší těsto (pokud je husté, prilijeme trochu vody).
Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme v troubě 20-25 minut při teplotě 170°C.
Polevu připravíme tak, že na pánvi rozpustíme heru, práškový cukr a smetanu, vše společně povaříme na mírném ohni tři minuty a odstavíme.
Vmícháme vanilkový cukr, nasekané vlašské ořechy a nastrouhaný kokos.
Polevu rozetřeme na horký koláč a necháme vychladnout.