Kuchařské recepty pro každého

Amur na smetaně s houbami

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg boku z amura
200 g čerstvých hub
2 cibule
250 ml zakysané smetany
50 g másla
sůl
pepř
petrželka
bobkový list
citronová šťáva
50 g oleje
vývar
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Osolené a opepřené porce ryby pokapeme citronovou šťávou a opečeme na oleji po obou stranách.
Pak podlijeme vývarem, posypeme jednou nadrobno nakrájenou cibulí a sekanou petrželkou, přidáme bobkový list a pečeme asi 20 minut v troubě.
Před koncem pečení rybu zalijeme rozšlehanou smetanou. Druhou nadrobno nakrájenou cibuli krátce podusíme na másle, přidáme plátky hub, podusíme, dáme na porce ryb a ještě chvilku pečeme.
Podáváme s vařenými bramborami.
Amur na smetaně s houbami
Amur na smetaně s houbami