• 500 g kysaného zelí
• 1 cibule
• 2 lžíce husího sádla
• 0,5 l bílého vína
• 1 jablko
• mrkev česnek
• 10 jalovčinek
• bobkový list
• hřebíček
• 300 g anglické slaniny
• 2 cl kirše
• 4 kotlety
• 2 frankfurtské párky
• drůbeží vývar
• sůl
• pepř
Zapékací misku vyložíme plátky slaniny.
Na sádle osmahneme cibuli, přidáme pokrájené zelí, jablko, jalovec, pokrájenou mrkev, česnek, bobkový list, hřebíček a krátce podusíme.
Vložíme do zapékací misky, zalijeme kiršem, vínem a vývarem.
Vložíme čtyři nožičky párků, osolené, naklepané a opepřené kotlety.
Zapékáme jednu až jednu a půl hodiny.
Alsaské zelí podáváme s chlebem nebo s brambory.