Kuchařské recepty pro každého

Alsaské zelí

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g kysaného zelí
1 cibule
2 lžíce husího sádla
0,5 l bílého vína
1 jablko
mrkev česnek
10 jalovčinek
bobkový list
hřebíček
300 g anglické slaniny
2 cl kirše
4 kotlety
2 frankfurtské párky
drůbeží vývar
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Zapékací misku vyložíme plátky slaniny.
Na sádle osmahneme cibuli, přidáme pokrájené zelí, jablko, jalovec, pokrájenou mrkev, česnek, bobkový list, hřebíček a krátce podusíme.
Vložíme do zapékací misky, zalijeme kiršem, vínem a vývarem.
Vložíme čtyři nožičky párků, osolené, naklepané a opepřené kotlety.
Zapékáme jednu až jednu a půl hodiny.
Alsaské zelí podáváme s chlebem nebo s brambory.
Alsaské zelí
Alsaské zelí