• 1 kg brambor
• 3 cibule
• 60 g slunečnicového oleje
• 150 g ementálu
• 1 lžička celého kmínu
• špetka mletého pepře
• 1 lžička mletého kmínu
• 1 lžička majoránky
• 2 lžíce sekané pažitky
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce s kmínem téměř doměkka.
Prochladlé brambory oloupeme a nákrájíme na plátky.
Oloupanou a nakrájenou cibuli osmažíme v hlubší pánvi na oleji do sklovita.
Přidáme brambory, sůl a pepř a opečeme je za stálého obracení asi 10 minut do křupava.
Sýr nastrouháme na hrubém struhadle.
Pánev s bramborami stáhneme z ohně, přidáme strouhaný sýr, kmín, majoránku a sekanou pažitku a promícháme.
Hned podáváme.