KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

MLETÉ MASO

Kuchařské tipy a triky


Směs dvou mas: Vyrábí se z poloviny vepřového a z poloviny hovězího masa. Smí obsahovat maximálně 30% tuku. Toto mleté maso je ideální na karbanátky a sekanou.

Směs na tatarský biftek: Toto hovězí maso smí obsahovat max. 6% tuku a je nejlibovější ze všech mletých mas. Chutná výborně zasyrova na celozrnném chlebu, smíchané s cibulí, kapary, vaječným žloutkem a kořením.

Hovězí: tento druh mletého masa, které bylo zbavené šlach a nesmí obsahovat více než 20% tuku. Představuje libovou variantu ke směsi mletého masa a je vhodné na přípravu karbanátku, na pečení a na omáčky.

Vepřové: Mleté maso z vepřového se připravuje z masa zbaveného tuku. Smí obsahovat max. 35% tuku. Vepřové mleté maso je šťavnaté, kořeněné a hodí se zejména na pečení.

Mett: Tento druh je vyráběn z vepřového masa, které je však hruběji namleté a prodává se většinou již okořeněné. Chutná nejlépe zasyrova ochucené cibuli.

Mleté skopové: Toto mleté maso u nás není velkou tradicí, na požádání vám jej však v některých obchodech rádi připraví. Používá se k přípravě musak, a jiných balkánských jídel.

Cibuli do mletého masa nemeleme, vždy ji raději jemně nakrájíme, mletím zhořkne.

Pokud chceme, aby sekaná byla šťavnatější, maso před přidáním ostatních ingrediencí našleháme vidličkou s trochou mléka či smetany.




zpět na seznam tipů a triků



VÝBĚR KUCHAŘSKÝCH RECEPTŮ - MLETÉ MASO:




©2021 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!