KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

MASO

Kuchařské tipy a triky


Každé maso, které koupíme v obchodě, je nutné nejprve omýt. Maso myjeme vždy v teplé vodě, jelikož studená voda ho zbavuje důležitých živin.

Chcete si pochutnat na měkkém hovězím masíčku nebo na brokolici krásně zelené i po uvaření? Pak přidejte do vroucí vody trochu kypřícího prášku do pečiva.

Maso ochránime před mouchami, když ho obložíme vrstvou cibule.

Karbanátky budou mít méně kalorií, pokud nahradíte třetinu masa strouhanou mrkví.

Maso na guláš bude velmi křehké a bude mít výraznější chuť, když ho předem asi na 24 hod. naložíte do sójové omáčky. Nemáte-li čas maso naložit, stejného efektu dosáhnete, když při dušení přidáte lžičku octa nebo trochu koňaku.

Když před započetím přípravy příslušného pokrmu potřeme jehlu troškou oleje, strávníci pak budou mít mnohem lehčí práci a dobrůtky jim budou z jehly klouzat jako po másle.

Pokud maso vaříme už několik hodin a stále je jako podrážka, přidáme do něj trochu prášku do pečiva, octa nebo jedlé sody. Pod rukama změkne i ta nejtvrdší roštěnka.

Když přelijeme ztvrdlé maso trochou koňaku, opět změkne.

Z připáleného masa okrájíme tmavé části, přendáme ho do jiné nádoby a přidáme špetku jedlé sody. Poté můžeme maso dopéct. Takto upravené maso, by již nemělo být cítit připálením.




zpět na seznam tipů a triků



VÝBĚR KUCHAŘSKÝCH RECEPTŮ - MASO:
Andaluzská vepřová játra
Anglická telecí játra
Anglická vepřová játra
Anglické skopové žebírko
Anglický vepřový řízek
Arabská hovězí játra
Arabská kuřecí polévka
Avokádo plněné kuřecím masem
Azu po tatarsku z hovězího masa
Azu po tatarsku ze skopového masa
Balkánské telecí kotlety
Balkánské vepřové kotlety
Barevný vepřový guláš
Baskické kuřecí paličky
Bavorská vepřová pečeně
Bělehradský vepřový řízek
Bleskové kuře
Boloňský hovězí hrnec
Bostonské telecí řízečky
Božská vepřová specialita
Bramborové špecle s kuřecím masem
Bramborové špecle s vepřovým masem
Bramborový salát s květákem a kuřecím masem
Brambory plněné mletým hovězím
Bratislavská vepřová směs
Burgundská vepřová kýta
Burgundské hovězí maso
Cibulačka s kuřecím masem
Cikánská hovězí pečeně
Cikánská kuřecí směs
Cikánské kuře
Citronové kuře
Cuketová polévka s kuřecím masem
Cukety plněné kuřecími játry
Čerkézské kuře
Čertovská kuřecí játra
Červené kuře
Česneková kuřecí stehna
Čínská hovězí polévka
Čínská kuřecí polévka s houbami
Čínské kuře
Čínské kuřecí bifteky
Čínské nudle s vepřovým masem
Čínské skopové nitky na zelenině
Čínské vepřové řízky
Čínské vepřové v karamelu
Čínský meč z krůtího masa
Čínský meč z kuřecího masa
Čínský meč z vepřového masa
Ďábelská hovězí polévka
Ďábelská hovězí pomazánka
Ďábelské kuře
Dalmátské dušené hovězí maso
Delikátní kuřecí směs
Dijonské vepřové řízky
Domácí hovězí roštěná
Dušená hovězí plec na šalotce
Dušená krůta na víně
Dušená kuřecí stehna na žampiónech
Dušená mrkev s vepřovým masem
Dušená skopová pečeně
Dušená telecí játra
Dušená telecí játra se slaninou
Dušené hovězí maso na houbách
Dušené hovězí maso s křenem
Dušené hovězí na víně
Dušené hovězí nudličky se zeleninou
Dušené hovězí nudličky se zeleninou a bramborovými hranolky
Dušené hovězí plátky se zeleninou
Dušené hovězí po florentinsku
Dušené kuře na zelenině
Dušené kuře s bílou omáčkou
Dušené kuře s brokolicí
Dušené kuře se zeleninou
Dušené skopové maso
Dušené telecí maso
Dušené telecí maso II
Dušené telecí v římském hrnci
Dušené vepřové koleno
Dušené vepřové kotlety
Dušené vepřové ledvinky
Dušený telecí mozeček s vejci
Fazolový kuřecí guláš
Francouská kuřecí polévka
Francouzská hovězí polévka
Francouzská kuřecí polévka
Francouzská zeleninová polévka s kuřecím masem
Galantina z vepřového bůčku
Galja - dušené telecí maso s čočkou a kaštany
Gratinované telecí řízky
Grilovaná kuřecí játra s pomeranči
Grilovaná telecí játra s pomeranči
Grilovaná vepřová játra s pomeranči
Grilovaná vepřová panenka s hruškovým pyré
Grilovaná vepřová žebírka
Grilované vepřové plátky plněné drůbežími játry
Grilovaný hovězí jazyk
Guláš z hovězí oháňky
Guláš ze skopového masa
Gulášová polévka ze skopového masa
Hamburger z vepřového masa
Hamburská vepřová kýta
Holandský kuřecí řízek
Hortobadské hovězí plátky
Hospodský vepřový guláš
Hostibejcká kuřecí směs
Hostibejcká vepřová směs
Houby s kuřecími játry
Houby s vepřovými játry
Hrachová polévka s hovězím
Hrášková polévka s kuřecím masem
Chop-Suey z vepřového masa
Indiánská kuřecí polévka
Irská hovězí mísa
Japonská kuřecí pomazánka
Japonské hovězí kari
Japonské kuřecí kari
Japonské vepřové kari
Jemná telecí polévka
Jemný telecí guláš s párkem
Jordánské kuře
Kakaová krůtí prsíčka
Kakaová kuřecí prsíčka
Kanadské kuře
Kantonské kuřecí závitky
Karamelové kuřecí kousky
Karibské kuře na zázvoru
Karibský kuřecí salát
Kavkazské kuře
Konfitovaná hovězí líčka
Koprová omáčka s hovězím masem
Kotlíkový guláš z vepřového a krůtího masa
Královská kuřecí korma s mandlemi
Královská kuřecí polévka
Krémová kuřecí polévka
Krkonošská cibulačka s hovězím masem
Křupavá vepřová plec
Květák s vepřovým masem
Lahůdkové telecí řízky
Lečo s pečeným vepřovým masem
Líná bába z kuřecího masa
Líná bába z vepřového masa
Listový salát s grilovanými kuřecími kousky
Lollo Biondo s rajčaty a kuřecím masem
Loštické kuře
Malajské hovězí maso
Marinovaná telecí játra
Marinované hovězí řízky
Marocké kuře
Masopustní vepřový guláš
Masová hovězí pomazánka
Medailonky z vepřové panenky s vejci a sýrem
Mexická kuřecí křidélka
Mexická pálivá hovězí pánev
Mexické hovězí fajitas
Minestra s hovězím masem
Minestra s vepřovým masem
Minutkový krůtí guláš
Minutkový kuřecí guláš I
Minutkový kuřecí guláš II
Minutkový telecí řízek
Minutkový vepřový guláš po maďarsku
Myslivecké kuřecí soté
Nadívané hovězí plátky
Nadívané norimberské kuře
Nadívané skopové kotlety
Nadívaný vepřový bůček
Nakládané hovězí nudličky
Normandské vepřové kotlety
Nudličky z kuřecího masa s pikantní omáčkou.
Nudlová polévka s kuřecím masem
Ohnivé kuře
Opilé kuře
Ovar z vepřové hlavy
Paella s kuřecím masem a mušlemi
Pařížský kuřecí řízek
Pařížský telecí řízek
Pastýřský koláč hovězí
Paštika z kuřecích jater
Paštika z kuřecích jater
Paštika z vepřových jater
Pečená kuřecí játra
Pečená kuřecí stehna
Pečená kuřecí stehna s rajčaty
Pečená kuřecí stehýnka s bramborami
Pečená telecí ledvina
Pečená vepřová játra s brambory
Pečená vepřová panenka
Pečené kuře
Pečené kuře II
Pečené kuře III
Pečené kuře na houbách
Pečené kuře na másle s kmínem
Pečené kuře na slanině s cibulí
Pečené kuře na zelí s medem
Pečené kuře nadívané
Pečené kuře nadívané II
Pečené kuře po selsku
Pečené kuře po staročesku
Pečené kuře s česnekem a sýrem
Pečené kuře s křenovou šlehačkou
Pečené kuře s nádivkou
Pečené kuře s rýžovými košíčky
Pečené kuře v šouletu
Pečené kuře v zelenině
Pečené uzené kuře
Pečený fenykl s vepřovým kolínkem
Pečený hovězí krk
Pikantní grilovaná kuřecí stehna
Pikantní hovězí guláš
Pikantní hovězí maso
Pikantní hovězí pomazánka
Pikantní hovězí řízky
Pikantní hovězí závitky
Pikantní hrášek s hovězím masem
Pikantní krůtí placičky
Pikantní krůtí plátky
Pikantní kuře
Pikantní kuřecí játra
Pikantní kuřecí křidýlka
Pikantní kuřecí placičky
Pikantní kuřecí plátky
Pikantní kuřecí salát
Pikantní pařížský kuřecí řízek
Pikantní pečené kuře
Pikantní skopová játra v alobalu
Pikantní skopová kýta
Pikantní telecí játra v alobalu
Pikantní vepřová játra
Pikantní vepřová játra v alobalu
Pikantní vepřová pomazánka
Pikantní vepřové kostičky s sherry omáčkou
Pikantní vepřové kotlety
Pikantní vepřové nudličky
Pikantní vepřové plátky
Pikantní vepřové plátky II
Pikantní vepřový guláš
Pikantní vepřový kotlík
Pivní guláš z hovězích líček
Plněná hovězí pečeně
Plněná hovězí roláda
Plněná krůtí prsa
Plněná roláda z kuřecího masa
Plněná telecí kýta
Plněná vepřová panenka se švestkovou omáčkou
Plněné vepřové řízky
Plněné vepřové žebro
Plněný telecí řízek
Plněný vepřový bůček
Plněný vepřový řízek
Plněný vepřový řízek II
Polévka s kuřecími knedlíčky
Polévka z hovězí oháňky
Polévka z krůtích drobů
Polévka z vepřových kostí
Polévka ze skopového
Pomazánka z hovězího boku
Pomazánka z vepřové šunky
Pomazánka z vepřového ve vlastní šťávě
Pošírovaný telecí brzlík v telecím glacée, rissoto divokého česneku a parmazánová pěna
Povltavské kuře
Pražená telecí játra
Pražená vepřová játra
Pražská hovězí pečeně
Provensálská kuřecí stehna na vejcích
Přírodní hovězí roštěná
Přírodní kuřecí prsíčka
Přírodní kuřecí závitek s kapustou
Přírodní telecí řízky
Přírodní telecí řízky na paprice
Přírodní telecí řízky se sýrem
Přírodní vepřové řízky
Přírodní vepřové řízky s tmavou cibulovou omáčkou
Přírodní vepřový řízek
Přírodní vepřový řízek s fazolemi
Přírodní vepřový řízek s hermelínem
Přírodní vepřový řízek s ořechy
Rajčata plněná kuřecím salátem
Rajská omáčka s hovězím masem
Rizoto s kuřecím masem a zeleninou
Rizoto z kuřecího masa s houbami
Roláda z telecího masa
Roláda z vepřového masa
Rolovaná telecí pečeně
Rumunská hovězí polévka
Rychlá hovězí polévka z mletého masa
Rychlé kuřecí rizoto
Římský salát s rajčaty a vepřovými kousky
Salát s krůtími medailonky
Sekaná telecí pečeně
Sekaný vepřový řízek
Selská hovězí polévka
Selská vepřová bašta
Selský vepřový guláš s křenem
Silvestrovská pikantní vepřová plec
Skotská skopová polévka
Slovenský fazolový guláš s vepřovým masem
Slovinské vepřové filé
Smažená kuřecí spodní stehna
Smažená telecí játra
Smažená vepřová játra
Smažené kuře
Smažené rýžové nudle s kuřecím masem
Smažené telecí nožičky
Smažené telecí řízky
Smažené vepřové nudličky
Smažené vepřové závitky
Smažený hovězí řízek se sýrem
Smažený kuřecí řízek
Smažený telecí brzlík
Smažený telecí mozeček
Smažený vepřový jazyk
Smažený vepřový jazyk s česnekem
Smažený vepřový řízek
Směs na špagety z kuřecích jater
Smetanový hovězí guláš
Soba s vepřovým masem
Srbské kuře
Srbské skopové maso
Srnčí kýta s kuřecími játry
Staročeská vepřová kýta
Staročeské hovězí maso
Staročeské kuře se zelím
Staročeské pečené kuře
Staročeské vepřové kotlety
Staročeské vepřové maso na kmíně s pivem
Staročeský hovězí jazyk
Staročeský kuřecí řízek
Steaky z vepřové panenky se zeleninou
Sýrové toasty s kuřecím masem
Sýrový salát s kuřecím masem
Sytá kuřecí polévka
Sytá kuřecí polévka
Špagety s hovězím masem
Špagety s krůtím masem
Špagety s kuřecím masem a houbami
Špagety s kuřecím masem na víně a smetaně
Špagety s pikantním hovězím masem
Španělská kuřecí prsa
Španělský vepřový plátek
Špecle s vepřovým masem
Špecle se sýrem a vepřovým masem
Špenát s kuřecím masem
Špenát s vepřovým masem
Špenátový nákyp s vepřovým masem
Štěpánská hovězí pečeně
Švédský kuřecí salát
Těstovinový salát z kuřecího masa
Těstoviny s kuřecím masem
Těstoviny se špenátem a kuřecím masem
Thajské kuřecí kari
Thajský salát s kuřetem a nudlemi
Topinky s kuřecími játry a sardelkami
Tuniský kuřecí kuskus
Tymiánové kuře s krémovými žampiony
Tzatziki s krůtím masem
Uherské vepřové kotlety
Uzenářské vepřové maso v římském hrnci
Vařené hovězí maso
Vařené hovězí maso se zeleninou
Velikonoční krůtí řízky
Velikonoční kuře s nádivkou
Vídeňské telecí řízky
Vídeňské velikonoční kuře s nádivkou
Vietnamské vepřové závitky
Zadělávané kuře s hříbky
Zadělávané telecí maso
Zadělávané telecí maso se zeleninou
Zadělávané telecí se zeleninou
Záhorák z vepřového masa
Zaklepávané hovězí řízky
Zámecké hovězí
Zámecký telecí paprikáš
Zapečená kuřecí játra
Zapečená kuřecí prsa v sýrové omáčce
Zapečená kuřecí stehna
Zapečené brambory s vepřovým masem
Zapečené brambory se smetanou a kuřecím masem
Zapečené hovězí maso s pórkem
Zapečené hovězí maso se zeleninou
Zapečené kuře s houbami a sýrem
Zapečené kuřecí maso se žloutkovou směsí
Zapečené kuřecí řízky se slaninou a zeleninou
Zapečené skopové maso se zeleninou
Zapečené špagety s kuřecím masem a žampiony
Zapečené telecí maso se sýrem
Zapečené telecí maso se zeleninou
Zapečené telecí se žampiony a špagetami
Zapečené vepřové kotlety se sýrem a bramborami
Zapečené vepřové maso se zeleninou
Zapečený krůtí řízek
Zapečený vepřový bůček s houbami
Zapékaná hovězí polévka
Zapékaná vepřová panenka
Zapékané hovězí s bramborovou kaší
Zapékané telecí řízky v rajčatové omáčce
Zapékané vepřové řízky v rajčatové omáčce
Zavařené vepřové maso
Zavařené vepřové maso II
Zázvorové kuře
Zbojnická hovězí roláda
Zeleninová polévka s hovězím masem
Zelná vepřová polévka pikant s houbami
Zelňačka s houbami a vepřovým masem
Znojemské hovězí biftečky
Znojemské hovězí maso
Znojemské vepřové biftečky
Ztracená kuřecí játra
Žampióny zapečené s telecím masem




©2021 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!