KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Uherské zelí

Kategorie: hlavní jídla, mleté maso

Na recept uherské zelí potřebujeme tyto suroviny:

   • 750 g kysaného zelí
   • 600 g mletého masa (libovější bůček s hovězím masem 1:1)
   • 2 cibule
   • 5 vajec
   • 200 ml mléka
   • sůl
   • pepř
   • 1 lžíce mletého kmínu
   • 1 lžíce sladké mleté papriky
   • 2 lžíce hladké mouky
   • 120 g vepřového sádla
Recept uherské zelí připravíme takto:
Zelí povaříme s kmínem, scedíme a důkladně z něj vymačkáme vodu. V kastrólu na sádle osmažíme nadrobno nakrájanou cibuli dozlatova a přimícháme k zelí. Mleté maso osolíme, opepříme a vmícháme 2 vejce a mouku. Lehce vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč naplníme vrstvou zelí, na něj dáme mleté maso a na něj ještě další vrstvu zelí. Takto naplněný pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 25 minut. Zbylá vejce rozšleháme s mlékem a mletou červenou paprikou a asi 5 minut před koncem pečení jimi zalijeme zelí v pekáči a dopečeme. Podávame s houskovým knedlíkem nebo s vařenými brambory.







©2021 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!