KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Polévka z jehněčích vnitřností

Kategorie: polévky, skopové maso

Na recept polévka z jehněčích vnitřností potřebujeme tyto suroviny:

   • hlava
   • vnitřnosti
   • 1 cibule
   • 1 celer
   • 1 petržel
   • půl mrkve
   • 40 g hladké mouky
   • 40 g másla
   • trochu mléka
   • 2 l vody
   • sůl
   • muškátový květ
   • petrželka
   • žloutek
Recept polévka z jehněčích vnitřností připravíme takto:
Z rozpůlené hlavy vyjmeme mozeček a hlavu dobře očistíme. Omytou hlavu a vnitřnosti vložíme do osolené vody a povaříme. Pak přidáme kořenovou zeleninu a cibuli (mrkve dáváme jen malé množství, aby polévka nebyla sladká), zahustíme světlou jíškou a dobře povaříme. Polévku procedíme, vložíme do ní odblaněný a udušený mozeček a na kostičky nakrájené vnitřnosti a okořeníme mletým muškátovým květem. Před podáním vlijeme do polévky v trošce mléka rozkvedlaný žloutek a posypeme nasekanou petrželovou natí.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!