KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Plněné zelné listy

Kategorie: hlavní jídla, mleté maso

Na recept plněné zelné listy potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 bílé hlávkové zelí
   • 500 g mleté vepřového plece
   • 300 g kysaného zelí
   • 250 g rýže
   • 2 cibule
   • 2 stroužky česneku
   • 1 vejce
   • 2 lžíce oleje
   • sůl
   • pepř
Recept plněné zelné listy připravíme takto:
Na cibulce podusíme rýži do poloměkka. Celou hlávku zelí dáme vařit košťálem nahoru. Postupně ořezáváme spařené listy a odkládáme je do chladné vody. Maso, prolisovaný česnek, vajíčko, koření a vychladlou rýži spolu smícháme. Zhrublou část listů ořežeme, listy naplníme masovou nádivkou, okraje zahneme, aby nádivka nevypadávala a celý list zavineme. Zbylé zelí nakrájíme a smícháme s kysaným zelím. Polovinu této směsi dáme na dno hrnce, na ni naskládáme zavinuté listy, navrch dáme druhou polovinu zelné směsi, podlijeme vodou a přikryté vaříme na mírném ohni 2 hodiny. Dle potřeby doléváme vodu, aby se spodní zelí nepřipálilo. Plněné zelné listy podáváme s vařenými bramborami.







©2021 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!