KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Pikantní hrášek s hovězím masem

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Na recept pikantní hrášek s hovězím masem potřebujeme tyto suroviny:

   • 2-3 vrchovaté lžíce hustého rajského protlaku
   • 1-2 lžičky pasty z pálivých feferonek
   • olivový olej
   • 2 cibule
   • hovězí maso
   • 1-2 větší konzervy sterilovaného hrášku
   • 2 sladké čerstvé papriky
   • 2 mrkve
   • 2 brambory
   • sůl
   • pálivá paprika
Recept pikantní hrášek s hovězím masem připravíme takto:
V papiňákovém hrnci rozpálíme olivový olej, na kterém zprudka osmahneme rajský protlak spolu s pastou z pálivých feferonek (prodává se normálně v každém větším supermarketu tam, kde jsou kečupy, hořčice, dresinky), cibulemi nakrájenými na čtvrtky a kostičkami hovězího masa. Když je to vše osmahlé (cca 5 minut), zalijeme to vodou, aby maso bylo zcela ponořené a v papiňáku vaříme 15 minut. Po uplynutí této doby necháme ujít páru, papiňák otevřeme a přidáme sterilovaný hrášek, na proužky nakrájené papriky, oloupané a přepůlené mrkve a brambory nakrájené na kousky. Vaříme dalších asi 15 minut, až je pokrm hotový. Můžeme ještě dosolit, případně dochutit pálivou paprikou. Hrášku přidáme natolik, aby nám nepřebývala omáčka a pokrm byl hustší.







©2021 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!