KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Pikantní hovězí maso

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Na recept pikantní hovězí maso potřebujeme tyto suroviny:

   • 750 g zadního hovězího masa
   • 70 g slaniny
   • 1 cibule
   • 1 stroužek česneku
   • 1 malý celer
   • 1 sterilovaná kapie
   • 1 malý rajčatový protlak
   • 1 lžíce oleje
   • 1 lžička plnotučné hořčice
   • sůl
   • 1 lžička drceného nebo mletého kmínu
   • 1 lžička mleté papriky
   • mletý pepř
   • bobkový list
   • nové koření
   • celý pepř
Recept pikantní hovězí maso připravíme takto:
Očištěné maso prošpikujeme klínky slaniny, osolíme, opepříme a posypeme sladkou mletou paprikou a kmínem. Zbylý špek nakrájíme na drobné kostičky, dáme do kastrolu a na to položíme připravené maso. Do misky dáme rajčatový protlak, hořčici, olej, najemno nakrájenou cibuli a česnek a na nudličky nakrájený očištěný celer a naloženou kapii, přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř, dobře promícháme, nalijeme na maso, přikryjeme poklicí a necháme uležet v chladnu alespoň 24 hodin. Pak maso vložíme do středně vyhřáté trouby a přikryté pomalu dusíme doměkka. Podle potřeby maso obracíme a podléváme vodou. Měkké maso vyjmeme, odstraníme koření a vzniklou omáčku propasírujeme nebo rozmixujeme. Omáčku můžeme podle potřeby zahustit malým množstvím hladké mouky, rozmíchané v troše vody a krátce povaříme. Maso nakrájíme na plátky. Pikantní hovězí maso podáváme s omáčkou a bramborovými knedlíky.







©2021 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!