KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Pečená jehněčí žebírka na rozmarýnu s fazolkami

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Na recept pečená jehněčí žebírka na rozmarýnu s fazolkami potřebujeme tyto suroviny:

   • 80 dkg žebírek
   • 20 dkg růžičkové kapusty
   • 20 dkg fazolových lusků
   • 7 dkg anglické slaniny
   • 2 lžíce olivového oleje
   • 2 stružky česneku
   • 1 dcl červeného suchého vína
   • 1 lžička másla
   • 1 lžička škrobu
   • sůl
   • pepř
   • rozmarýn
Recept pečená jehněčí žebírka na rozmarýnu s fazolkami připravíme takto:
Celá žebírka osolíme a opepříme, pokapeme olejem a promícháme s čerstvým rozmarýnem a utřeným česnekem. Po jedné hodině žebírka velmi prudce a krátce opečeme. Dáme péci do trouby na co nejmenší výkon asi patnáct minut. Maso by mělo zůstat pěkně růžové, ale ne syrové. Růžičkovou kapustu spaříme a fazolky obalíme do slaniny. Klidně je můžeme přidat k masu na patnáct minut. Vše vyjmeme a do výpeku přidáme trochu škrobu rozmíchaného v červeném víně. Provaříme, zredukujeme na správnou hustotu a omáčku dochutíme. Maso nakrájíme na porce a podáváme s vařeným nebo šťouchaným bramborem. Kapustu lehce přelijeme osoleným máslem.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!