KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Pečená jehněčí plec

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Na recept pečená jehněčí plec potřebujeme tyto suroviny:

   • Jehněčí plec s kostí (celá přední noha)
   • slanina
   • 1 cibule
   • 5 stroužků česneku
   • sůl
   • pepř
   • koření na zvěřinu
   • mletá skořice
   • citrón
   • olej
   • 2 malé lžičky hladké mouky
Recept pečená jehněčí plec připravíme takto:
Maso důkladně odblaníme a očistíme od tuku. Klínky ze slaniny maso prošpikujeme, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme kořením na zvěřinu, dáme do pekáče, pokapeme citrónem a necháme v chladu uležet nejlépe do druhého dne. Před pečením opatrně posypeme mletou skořicí. V pekáči rozehřejeme trošku oleje nebo sádla a maso na něm orestujeme, aby se zatáhlo. K masu přidáme nakrájenou cibuli, trošku podlijeme a přikryté pečeme. Maso během pečení obrátíme a podle potřeby podlijeme. Po hodině odkryjeme a pečeme. Ke konci pečení přilijeme mouku rozmíchanou ve vodě a pečeme ještě nejméně 10 minut. Podáváme se špenátem a bramborovým knedlíkem.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!