KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Lín s petrželovou omáčkou

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Na recept lín s petrželovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 líni (každý kus cca 400 g)
   • 4 lžíce hladké mouky
   • 80 g másla
   • olej na smažení
   • šťáva z 1 citronu
   • sůl
   • na omáčku: 40 g másla + 40 g hladké mouky + 500 ml vývaru + 3 lžíce sekané petrželky + 1 žloutek + 1 stroužek česneku + bílý mletý pepř
   • na ozdobu:plátky citronu + kostičky papriky + zelené bylinky
Recept lín s petrželovou omáčkou připravíme takto:
Rybu vykucháme, odstraníme šupiny, omyjeme, osolíme a necháme je chvíli odležet. Pak tupou stranou nože z nich odstraníme sliz a znovu je omyjeme a osušíme. Ryby znovu osolíme, pokapeme citronovou šťávou, obalíme v mouce a na rozpáleném oleji s máslem a líny po obou stranách opečeme. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, tu zředíme vodou, rozšleháme a na mírném ohni vaříme asi 20 minut. Osolíme, mírně opepříme, přidáme rozetřený stroužek česneku a nasekanou petrželku. Nakonec vmícháme žloutek. Líny podáváme s petrželovou omáčkou a vařenými bramborami. Ozdobíme je plátky citronu, kostičkami papriky a zelenými bylinkami.







©2021 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!