KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Králík na hořčici II

Kategorie: hlavní jídla, králičí maso

Na recept králík na hořčici potřebujeme tyto suroviny:

   • kýta a hřbet z králíka
   • 200 g anglické slaniny nakrájené na tenké plátky
   • 1 červená paprika
   • 1 zelená paprika
   • saturejka
   • oregano
   • tymián
   • několik stroužků česneku
   • 1 lžíce hořčičného semínka
   • několik zrnek celého pepře
   • 50 g francouzské hořčice
   • 100 ml bílého vína
Recept králík na hořčici připravíme takto:
Maso odblaníme, přelijeme vroucí vodou, necháme odkapat, osolíme a obalíme plátky slaniny, které připíchneme párátky. Papriky nakrájíme na nudličky, bylinky opláchneme, česnek nasekáme, pepř a hořčičné semínko rozdrtíme. Do pekáče rozprostřeme papriky, poklademe masem, pokryjeme bylinkami, posypeme hořčičným semínkem a pepřem, potřeme hořčicí, zalijeme vínem a přikryté pečeme 45 minut při 220°C. Pak odkryjeme, snítky bylinek odstraníme, potřeme zbylou hořčicí a ještě krátce dopečeme. Podáváme s rýží, těstovinami, noky nebo brambory.







©2021 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!