KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Kari karbanátky

Kategorie: hlavní jídla, mleté maso

Na recept kari karbanátky potřebujeme tyto suroviny:

   • 330 g červené čočky
   • 1–2 řapíkaté celery
   • 1 větší mrkev
   • 1 stroužek česneku
   • 50 g strouhanky
   • petrželová nať
   • 1 lžíce kari
   • sůl
   • pepř
   • trocha citrónové kůry
   • olivový olej
Recept kari karbanátky připravíme takto:
Červenou čočku vaříme ve vodě cca 10 minut (dokud nezměkne). Pak slijeme přebytečnou vodu. Řapíkatý celer nakrájíme na malé kostky a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Česnek prolisujeme a spolu se zeleninou rychle orestujeme na olivovém oleji. Čočku rozdělíme na poloviny. První rozmixujeme na kaši a smícháme ji s druhou polovinou čočky a s orestovanou zeleninou. Přidáme kari, nadrobno nasekanou petrželovou nať a citrónovou kůru, opepříme a osolíme. Do této směsi postupně přidáváme strouhanku, dokud směs není tuhá a tvarovatelná. Pak ze směsi tvarujeme karbanátky, ty obalíme ve strouhance a smažíme na olivovém oleji z každé strany dozlatova. Podáváme s bramborami nebo s pečivem.







©2021 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!