KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Jehněčí polévka s knedlíčky

Kategorie: polévky, skopové maso

Na recept jehněčí polévka s knedlíčky potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg jehněího s kostí
   • 1 cibule
   • 1 mrkev
   • 1 kedluben
   • 200 g květáku
   • 200 g zeleného hrášku
   • 2 l vody
   • sůl
   • 1 lžička mletého muškátového květu
   • 250 ml sladké smetany
   • 2 lžíce maizeny
   • olej
   • petrželová nať
Recept jehněčí polévka s knedlíčky připravíme takto:
Maso umyjeme, odblaníme, nakrájíme na menší kousky, vložíme do vroucí vody, přidáme sůl, špetku muškátového květu a vaříme asi hodinu. Uvařené maso vykostíme, najemno umeleme, osolíme, přidáme zbylý muškátový květ, smetanu, maizenu a promícháme. Ze směsi tvoříme malé knedličky. Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájanou cibuli, přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, kedluben nakrájený na hranolky, květák rozebraný na růžičky a hrášek a několik minút smažíme. Pak zalijeme vroucím vývarem z masa, vložíme knedlíčky a při mírné teplotě vaříme 15 minut. Nakonec dochutíme solí a posypeme nasekanou petrželovou natí.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!