KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Jehněčí na hráškovém pyré

Kategorie: speciality

Na recept jehněčí na hráškovém pyré potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g jehněčího hřbetu
   • 200 g anglické slaniny
   • 600 g hrášku
   • 4 lžíce 12% smetany
   • 4 lžíce oleje
   • 1 lžíce másla
   • 1 lžička hladké mouky
   • 5 lžic balzamikového octa
   • 4 snítky tymiánu
   • 1 stroužek česneku
Recept jehněčí na hráškovém pyré připravíme takto:
Jehněčí maso odblaníme, osolíme, opepříme, posypeme částí tymiánu a potřeme polovinou oleje a lžící octa. Zabalíme do alobalu a necháme 5 hodin odležet. Pak maso zprudka opečeme v pekáčku na rozpáleném oleji, přendáme do předehřáté trouby a pečeme při 180-200°C asi 30 minut. Během pečení maso přeléváme výpekem a otočíme, ale nepodléváme. Pak maso vyjmeme a udržujeme v teple. Do výpeku přidáme lžíci másla promíchanou s lžičkou mouky a zalijeme trochou vody s octem, přidáme zbylý tymián a povaříme asi 10 minut. Šťávu pak přecedíme a dochutíme solí a pepřem. Hrášek uvaříme doměkka a rozmixujeme se smetanou a prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Maso nakrájíme na filety a podáváme s pyré, opečenou slaninou, přelité balzamikovou šťávou a s opečenými bramborami.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí na hráškovém pyré nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Holub s hráškovým pyré   Jehněčí Bourgignon   Jehněčí filé na kyjevský způsob   Jehněčí koleno se špenátem   Jehněčí po seversku   Jehněčí špíz  




©2023 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!