KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Jehněčí maso se žampióny

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Na recept jehněčí maso se žampióny potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g jehněčího předku
   • 100 g žampiónů
   • 60 g másla
   • 2 lžíce hladké mouky
   • šťáva z půlky citrónu
   • 2 lžíce smetany
   • 2 žloutky
   • 100 ml bílého dezertního vína
   • sůl
   • špetka muškátového květu
   • vývaru
   • mouka na zaprášeni
   • 80 g másla
Recept jehněčí maso se žampióny připravíme takto:
Maso vykostíme a naplocho rozřízneme, abychom získali plát masa. Žampióny očistíme, podusíme na části másla, pak přidáme mouku, šťávu z půlky citrónu, sůl, muškátový květ a smetanu. Za stálého míchání necháme zhoustnout na kaši, kterou po mírném vychladnutí potřeme maso. Maso stočíme do rolády a převážeme nití. Nejdřív roládu opečeme na druhé části másla, poté ji podlijeme vývarem a upečeme v troubě doměkka. Až je maso měkké, vyndáme je a šťávu vysmahneme. Pak ji zaprášíme moukou, kterou necháme trochu osmahnout. Přidáme trochu vývaru a chvíli povaříme. Nakonec přilijeme víno s rozšlehanými žloutky a odstavíme z plamene. Maso naporcujeme. Jehněčí maso se žampióny podáváme polité omáčkou a s makaróny.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!