KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Jehněčí maso na houbách

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Na recept jehněčí maso na houbách potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g předního jehněčího masa s kostmi
   • 250 g čerstvých hub
   • 1 cibule
   • 2 lžíce oleje
   • 1 lžíce rajčatového protlaku
   • 10 dkg másla
   • sůl
   • 1 lžička hladké mouky
   • petrželka
Recept jehněčí maso na houbách připravíme takto:
Jehněčí maso rozdělíme na kousky a osmahneme po všech stranách na oleji dočervena. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme dorůžova, přidáme rajčatový protlak, několik lžic vody a sůl a přikryté dusíme na mírném ohni. Až je maso téměř měkké, přidáme houby nakrájené na plátky, chvilku podusíme, po chvilce přidáme mouku rozetřenou s máslem a dusíme, až je maso měkké. Podáváme posypané nadrobno nakrájenou petrželkou.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!