KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Jehněčí kýta s mrkví a bramborami

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Na recept jehněčí kýta s mrkví a bramborami potřebujeme tyto suroviny:

   • jehněčí kýta
   • 250 g šalotky
   • 750 g mrkve
   • 1 kg malých brambor
   • sůl
   • pepř
   • 2 stroužky česneku
   • snítka rozmarýnu
   • půl svazku tymiánu
   • 3 lžíce olivového oleje
   • 1 l masového vývaru
   • 250 ml růžového vína
Recept jehněčí kýta s mrkví a bramborami připravíme takto:
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Maso osolíme a opepříme. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a smícháme s olejem. Kýtu touto směsí potřeme a pečeme v předehřáté troubě 2 hodiny při 200°C. Smícháme vývar a víno a tekutinou podléváme, občas je obrátíme. Oloupeme šalotku, mrkev očistíme, omyjeme a podélně rozčtvrtíme, brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky a bylinky omyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky. Vším obložíme cca 45 minut před koncem tepelné úpravy jehněčí pečení. Hotové maso nakrájíme na plátky. Vypečenou šťávu a zeleninu osolíme, opepříme a spolu s kýtou rozdělíme na mísu.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!