KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Jehněčí kotlety po srbsku

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Na recept jehněčí kotlety po srbsku potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g jehněčích kotlet
   • 1 větší cibule
   • 3 rajčata
   • 3 zelené papriky
   • 50 g sádla
   • 4 lžíce oleje
   • worchesterová omáčka
   • 50 g rajčatového protlaku
   • sůl
   • mletý pepř
   • hladká mouka
Recept jehněčí kotlety po srbsku připravíme takto:
Z kotlet odkrojíme kosti, každou kotletu na okraji na několika místech nakrojíme (asi 1 cm), naklepeme paličkou, osolíme, opepříme, pomoučíme a na rozpuštěném másle je zprudka opečeme po obou stranách. Opečené maso vyjmeme. Na oleji zpěníme na plátky nakrájenou cibuli, nakrájená rajčata a na proužky nakrájenou papriku, přidáme rajčatový protlak, podlijeme malým množstvím vody, přichutíme několika kapkami worchesterské omáčky a přisolíme. Do této směsi vložíme znovu opečené kotlety a dusíme pod pokličkou doměkka. Podáváme horké s opečenými brambory nebo s rýží.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!