KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Jehněčí kolínko pečené s česnekem a rozmarýnem

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Na recept jehněčí kolínko pečené s česnekem a rozmarýnem potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g jehněčího kolena s kostí
   • uzená slanina
   • 2 brambory
   • cibule
   • fazole sterilované (bílé i červené)
   • česnek
   • čerstvý rozmarýn
   • čerstvý chřest
   • sůl
   • olej
Recept jehněčí kolínko pečené s česnekem a rozmarýnem připravíme takto:
Jehněčí kolínko nejprve marinujeme v marinádě z rozdrceného česneku, soli, oleje a rozmarýnu alespoň dvanáct hodin. Takto připravené kolínko nejprve vaříme v páře (přibližně hodinu) a pak pečeme asi čtvrt hodiny v troubě. Mezitím nakrájíme na malé kousky slaninu, orestujeme ji spolu s cibulí, přidáme oba druhy sterilované fazole, očištěný a předvařený chřest a dochutíme solí, česnekem a rozmarýnem. Podáváme s grilovanými bramborami.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!