KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Jehněčí filé na kyjevský způsob

Kategorie: speciality, skopové maso

Na recept jehněčí filé na kyjevský způsob potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g jehněčí kýty
   • 1 vejce
   • 1-2 lžíce mléka
   • sůl
   • pepř
   • worchester
   • 30 g kečupu
   • 40 g oleje
   • 50 g hladké mouky
   • 150 g strouhanky
   • 150 g oleje na smažení
Recept jehněčí filé na kyjevský způsob připravíme takto:
Maso nakrájíme na stejné plátky (asi 70 g, dva kusy na jednu porci), zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme worchestrovou omáčkou a kečupem a necháme odležet 1 hodinu na chladném místě. Potom plátky masa prudce opečeme na oleji po obou stranách a necháme je vychladnout. Vychladnuté maso obalíme v mouce, namočíme do rozšlehaného vajíčka s mlékem, obalíme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji po obou stranách. Podáváme s bramborami a zeleninou.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí filé na kyjevský způsob nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Jehněčí Bourgignon   Jehněčí koleno se špenátem   Jehněčí na hráškovém pyré   Jehněčí po seversku   Jehněčí špíz   Tofu na čínský způsob  




©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!