KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Jarní jehněčí polévka

Kategorie: polévky, skopové maso

Na recept jarní jehněčí polévka potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g jehněčího masa
   • 40 g rýže
   • 1,5 l vody
   • polévková zelenina
   • několik mladých cibulek s natí
   • 1 žloutek
   • 1 jogurt
   • kopr
   • sůl
   • tuk
Recept jarní jehněčí polévka připravíme takto:
Jehněčí maso opereme, nakrájíme na kousky a dáme vařit do studené osolené vody. Zeleninu očistíme, nakrájíme na drobné kousky a spolu s nakrájenou cibulkou (i s natí) osmahneme na tuku. Přidáme rýži, necháme ji zesklovatět a vše vložíme do polévky a vaříme doměkka. Pak v hrnku rozšleháme jogurt se žloutkem, polévku stáhneme z ohně a jogurt opatrně za stálého míchání vlijeme do polévky. Podáváme na předehřátých talířích a posypeme nadrobno rozsekaným koprem.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!