KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Guláš z václavekKategorie: hlavní jídla, houby, pokrmy z hub![]() • václavky • 3 cibule • 75 g rajského protlaku • sádlo • 2-3 lžičky soli • 1 lžička kmínu • 10-15 g mleté červené papriky • 1 lžíce majoránky • česnek Recept guláš z václavek připravíme takto:
Houby zbavíme nožek (na guláš potřebujeme jen hlavičky), zalijeme studenou vodou, osolíme, přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut. Pak václavky slijeme přes cedník a řádně propláchneme proudem studené vody. Na rozpuštěném sádle osmahneme nakrájenou cibuli a kmínem dozlatova. Pak přidáme václavky, krátce osmahneme, zalijeme 3 dcl vroucí vody a promícháme. Přidáme papriku a majoránku a krátce povaříme. Pak přidáme rajský protlak a prolisovaný česnek, promícháme a za občasného míchání dusíme 30-40 minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Guláš z václavek nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Guláš Attila Guláš flamendr Guláš po horňácku Guláš s houbami Guláš s lečem Guláš Samuraj Guláš z divočáka a s jeřabinami Guláš z hovězí oháňky Guláš z Kentucky Guláš z pýchavek Guláš ze skopového masa Guláš zvěřinový |
|