KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Dušené hovězí plátky se zeleninou

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Na recept dušené hovězí plátky se zeleninou potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g hovězího masa bez kosti
   • 2 cibule
   • stroužek česneku
   • celý bílý pepř
   • 3 bobule jalovce
   • citrón
   • olej
   • bobkový list
   • kousek kůrky z chleba
   • hovězí vývar
   • sůl
   • 2 mrkve
   • 200 g celeru
   • zelená petrželka
   • rajčatový protlak
   • zahuštěná smetana
Recept dušené hovězí plátky se zeleninou připravíme takto:
Na zeleninu jemně nasekáme cibuli a česnek,pepř a jalovec rozdrtíme v hmoždíři, přísady smícháme s citrónovou kůrou a šťávou. Touto směsí potřeme naklepané plátky masa, naskládáme je na sebe, přikryjeme a necháme v ledničce odležet nejméně 5 hodin. V pekáči rozehřejeme olej, plátky osolíme, vložíme na pekáč a na středním ohni opékáme z obou stran dohněda. Přidáme bobkový list, chlebovou kůrku,podlijeme polovinou vývaru, pekáč přikryjeme a vložíme na spodní lištu trouby, kterou zapneme na 160°C. Maso dusíme 1,5 hod. a podléváme zbylým vývarem. Cibuli a mrkev nakrájíme na silné plátky a celer na kostičky. Vše přidáme k masu a dusíme dalších 30 minut. Maso a zeleninu vyjmeme a upravíme na mísu, maso posypeme sekanou petrželkou. Na omáčku z pekáče vyjmeme chléb a bobkový list. Do šťávy přimícháme protlak, zahuštěnou smetanu a petrželku.







©2021 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!