KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Dušená hovězí plec na šalotce

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Na recept dušená hovězí plec na šalotce potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g loupané hovězí plece
   • 80 g obyčejné uzené slaniny (bílé)
   • sůl
   • pepř
   • 100 g sádla
   • 100 g šalotky
   • 20 g hladké mouky
   • 200 ml hovězího vývaru
   • 400 g mraženého listového nebo sekaného špenátu
   • 1 lžíce másla
   • 1 malá cibule
   • 2 stroužky česneku
   • 50–100 ml smetany ke šlehání
Recept dušená hovězí plec na šalotce připravíme takto:
Maso protkneme slaninou, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na sádle ze všech stran, aby se zatáhlo. Šalotku nakrájenou na klínky osmahneme na sádle dozlatova, přidáme maso, zalijeme vývarem a přikryté dusíme asi 1,5 hodiny doměkka. Pak maso vyndáme a šťávu vaříme tak dlouho, až se tuk začne oddělovat do mastných ok. Pak zaprásíme moukou, dobře rozmíchejte, zalijeme vývarem, rozšleháme a povaříme 20 minut. V jiné pánvi rozehřejeme máslo, na něm zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli s nadrobno nakrájeným česnekem, přidáme špenát, osolíme, podlijeme smetanou a přikryté dusíme. Při podávání porce masa podlijeme šťávou a podáváme se špenátem a vařenými brambory.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!