KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Dalmátské dušené hovězí maso

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Na recept dalmátské dušené hovězí maso potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g hovězí kýty
   • 60 g slaniny
   • 300 g rajčat
   • 1 celer
   • 3 mrkve
   • 2 cibule
   • 5 stroužků česneku
   • 100 ml červeného vína
   • 100 ml oleje
   • 1 lžička cukru
   • 1 lžíce mouky
   • sůl
   • pepř
   • 5 hřebíčků
   • muškátový ořech
   • na maridnádu: ocet + bobkový list + celý pepř
Recept dalmátské dušené hovězí maso připravíme takto:
Česnek a slaninu nakrájíme na proužky. Maso omyjeme, osušíme, prošpikujeme česnekem, slaninou a hřebíčkem a na noc namočíme do marinády připravené z octa, bobkových listů a celého pepře. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na kolečka a osmahneme na rozpáleném oleji a ochutíme solí, pepřem, cukrem a nastrouhaným muškátovým ořechem. Pak přidáme maso a opečeme ze všech stran. Postupně přiléváme víno ​​a nakonec přidáme oloupaná rajčata nakrájené na větší kusy. Maso dusíme na mírném ohni 3 až 4 hodiny. Během dušení ho obracíme a podle potřeby podléváme polévkou nebo teplou vodou. Když je maso měkké, vyjmeme ho a šťávu zahustíme moukou. Maso nakrájíme na plátky, vložíme do omáčky a povaříme ještě asi 10 minut. Dalmátské dušené hovězí maso podáváme s brambory nebo bramborovými knedlíky.







©2021 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!