KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Burgundské hovězí maso

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Na recept burgundské hovězí maso potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g hovězího masa z kýty
   • 40 g slaniny
   • 150 g žampionů
   • 60 g cibule
   • 2 stroužky česneku
   • 2 dcl červeného vína
   • špetka černého mletého pepře
   • 1 bobkový list
   • 1 hřebíček
   • tymián
   • 30 g sádla
   • 1 lžíce rajského protlaku
   • 1 lžíce solamylu
   • půl lžičky cukru
   • citronová šťáva
Recept burgundské hovězí maso připravíme takto:
Slaninu nakrájíme na kousky a osmažíme. Smaženou slaninu vyndáme, na vysmaženém tuku osmahneme 4 kostky hovězího masa, zalijeme červeným vínem, přidáme bobkový list, hřebíček a tymián, přikryjeme a dusíme doměkka. Na trošce sádla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a žampiony, osolíme, přidáme třený česnek, pepř a rajský protlak a chvíli dusíme. Tuto směs přidáme k hotovému masu a opět chvíli podusíme. Před koncem dušení rozmícháme v troše vody solamyl, přidáme ho k masu a ještě chvíli povaříme. Nakonec dochutíme cukrem nebo citronovou šťávou. Před podáváním je třeba vyndat z hrnce bobkový list a hřebíček.







©2021 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!