KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Brambory plněné mletým hovězím

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Na recept brambory plněné mletým hovězím potřebujeme tyto suroviny:

   • 10 velkých brambor
   • 500 ml smetany
   • 2 lžíce mouky
   • 2 lžíce másla
   • 500 ml vývaru
   • 125 ml rajského protlaku
   • nasekaná zelená petrželka
   • 400 gramů hovězího masa
   • 1 cibule
   • 1 lžíce sádla
Recept brambory plněné mletým hovězím připravíme takto:
Brambory omyjeme a vaříme asi dvacet minut. Scedíme, oloupeme a vydlabeme tak, aby stěna byla přibližně jeden centimetr široká. Hovězí umeleme a smícháme s osmaženou nakrájenou cibulkou. Dochutíme solí a pepřem. Brambory naplníme a uložíme v pekáčku. Připravíme si rajčatovou omáčku. Mouku osmažíme na suché pánvi, rozmícháme ji s vývarem, přecedíme, přilejeme smetanu a vaříme pět až deset minut, pak přidáme máslo a trošku soli. Rajský protlak ohřejeme, mícháme a pak přidáme k smetanové omáčce. Brambory zalijeme omáčkou a zapékáme v troubě rozehřáté na 200 stupňů dvacet až pětadvacet minut.







©2021 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!