KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Bramborové pirohy se zelím

Kategorie: hlavní jídla

Na recept bramborové pirohy se zelím potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg brambor vařených ve slupce
   • 100 g vepřových škvarků
   • 1 vejce
   • 150 g hrubé mouky
   • 100 g krupice
   • 5 stroužků česneku
   • sůl
   • hladká mouka na vyválení
   • na náplň: 500 g kysaného zelí + 50 g škvarků + 1 vejce + olej na smažení
Recept bramborové pirohy se zelím připravíme takto:
Brambory oloupeme, nastrouháme najemno, přidáme vejce, krupici, mouku, sůl, nasekané škvarky a rozetřený česnek a vypracujeme těsto. Hotové těsto rozválíme na plát asi 5 mm silný a krájíme z něj čtverce. Na ty klademe zbytek škvarků a vymačkané a nakrájené kysané zelí. Okraje čtverců potíráme rozkvedlaným vejcem, skládáme do trojúhelníků, přičemž okraje dobře přitlačíme a smažíme v rozpáleném oleji. Podáváme se zakysanou smetanou.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!