KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Bramborové pirohy se zelímKategorie: hlavní jídla![]() • 1 kg brambor vařených ve slupce • 100 g vepřových škvarků • 1 vejce • 150 g hrubé mouky • 100 g krupice • 5 stroužků česneku • sůl • hladká mouka na vyválení • na náplň: 500 g kysaného zelí + 50 g škvarků + 1 vejce + olej na smažení Recept bramborové pirohy se zelím připravíme takto:
Brambory oloupeme, nastrouháme najemno, přidáme vejce, krupici, mouku, sůl, nasekané škvarky a rozetřený česnek a vypracujeme těsto. Hotové těsto rozválíme na plát asi 5 mm silný a krájíme z něj čtverce. Na ty klademe zbytek škvarků a vymačkané a nakrájené kysané zelí. Okraje čtverců potíráme rozkvedlaným vejcem, skládáme do trojúhelníků, přičemž okraje dobře přitlačíme a smažíme v rozpáleném oleji. Podáváme se zakysanou smetanou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bramborové pirohy se zelím nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Bramborák se zelím Bramborové karbanátky se zeleninou Bramborové klobásy Bramborové knedlíky plněné houbami Bramborové knedlíky s třešněmi Bramborové knedlíky s tvarohem Bramborové knedlíky se švestkami Bramborové kotlety se šunkou Bramborové lívance Aladi Bramborové noky s cibulí a slaninou Bramborové noky s omáčkou ze sýra Bramborové pirohy s uzeným masem Bramborové placičky se šunkou Bramborové placky s houbami Bramborové placky se sojou |
|