KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Bílé zelí s jehněčím masem a jablky

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Na recept bílé zelí s jehněčím masem a jablky potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g jehněčího masa
   • 2 cibule
   • 1 sklenice kysaného zelí
   • 2 jablka
   • 3 lžíce sádla
   • sůl
   • 4 zrnka pepře
   • 1 bobkový list
   • 1 zrnko jalovce
   • 3 dcl bílého vína
   • 3 lžíce hladké mouky
Recept bílé zelí s jehněčím masem a jablky připravíme takto:
Plátky jehněčího masa jemně zaprášíme hladkou moukou a osolíme. Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na sádle. Zelí slijeme, lehce vymačkáme, překrájíme. Z jablek vykrojíme jádřince, oloupeme je a nakrájíme na menší hranolky či nudličky. Přimícháme koření a krátce podusíme. Na dno vymazaného pekáče rozprostřeme polovinu zelí, poklademe jehněčími plátky, přikryjeme zbytkem zelí, zalijeme trochou vody a bílým vínem, přikryjeme a pečeme, přičemž podléváme jen tak, aby na konci pečení byla téměř všechna tekutina odpařená.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!