KUCHAŘSKÉ RECEPTY



DALŠÍ KATEGORIE

Bavorská vepřová pečeně

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Na recept bavorská vepřová pečeně potřebujeme tyto suroviny:

   • 750 g vepřového masa
   • 2 velké cibule
   • 200 g mrkve
   • 200 g celeru
   • 1 pórek
   • kůrka z krajíce chleba
   • hladká mouka
   • přepuštěné máslo
   • 0,5 l černého piva
   • česnek
   • sůl
   • pepř
   • majoránka
   • rozmarýn
   • bazalka
   • kmín
Recept bavorská vepřová pečeně připravíme takto:
Maso (kýta, plec nebo kotlety) omyjeme, vykostíme, naklepeme, nařízneme kůži, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a na pánvi s rozpáleným přepuštěným máslem prudce opečeme ze všech stran. Pak maso položíme do pekáče, obložíme kostmi a rozčtvrcenými cibulemi, posypeme bylinkami, drceným česnekem a jemně nakrájenou mrkví, celerem, pórkem a chlebovou kůrkou. Masovým vývarem vypláchneme pánev (přičemž seškrábneme přípečky) a přelijeme jím maso. Dáme do předehřáté trouby a pečeme 1,5-2 hodiny, podle potřeby podléváme pivem. Dopékáme v nezakrytém pekáči, aby šťáva získala barvu a pečeně kůrčičku. Maso vyjmeme a nakrájíme na plátky asi 1,5 cm silné. Šťávu přecedíme do hrnce a zahustíme moukou. Bavorskou vepřovou pečeni podáváme s bramborovými nebo houskovými knedlíky.







©2022 KucharkaRecepty.cz     Šíření obsahu webu nebo jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!