Kuchařské recepty pro každého

Zvěřinový valašský kontrabáš

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g zvěřiny
50 g slaniny
1 klobása
3 cibule
3 stroužky česneku
4 brambory
kysané zelí
hrst pohanky
sůl
celý pepř
kmín
ocet
cukr
cca 50 g pikantního tvrdého sýra
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na menší kostky, dáme do pekáče, přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, cibuli, česnek, celý pepř a kmín, osolíme, podlijeme vodou a dáme péct do trouby.
V dalších nádobách připravíme obvyklým způsobem kyselé zelí, uvaříme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a pohanku uvaříme doměkka.
Pak smícháme brambory, pohanku a zvěřinu i s výpekem, prohřejeme a podle potřeby dochutíme.
Na talíř servírujeme věnec kyselého zelí, na něj navršíme směs a ozdobíme opečenou klobáskou a nastrouhaným sýrem.
Zvěřinový valašský kontrabáš
Zvěřinový valašský kontrabáš