Kuchařské recepty pro každého

Zvěřinové krokety

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g masa ze zvěřiny
150 g žampionů
40 g másla
40 g hladké mouky
125 ml mléka
4 vejce
3 lžíce madeiry
sůl
pepř
špetka mletého hřebíčku
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Máslo rozpustíme, až zezlátne, smícháme jej s moukou a necháme krátce zpěnit.
Přidáme mléko, necháme vzkypět a dáme vychladnout.
Houby očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme najemno, přidáme do moučné kaše a smícháme se 2 vejci a madeirou.
Maso umeleme, společně s kořením přidáme do houbové směsi a dochutíme.
Ze směsi tvoříme asi 2 cm silné krokety, které obalujeme postupně v rozmíchaných vejcích a strouhance a necháme krátce odpočinout v chladu.
Pak smažíme na oleji do zlatova.
Zvěřinové krokety
Zvěřinové krokety