Kuchařské recepty pro každého

Zvěřinová polévka s knedlíčky

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g zvěřinového masa s kostí (krk + pupky + žebra)
1 cibule
100 g kořenové zeleniny
1 vejce
1 lžíce hrubé mouky
půl housky
sůl
celý pepř
muškátový oříšek
petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso vložíme do osolené vody s celým pepřem a překrojenou cibuli a zvolna vaříme doměkka.
Vzniklý vývar přecedíme.
Uvařené maso zbavíme kostí, umeleme najemno, přidáme vejce, hrubou mouku, na drobné kostičky nakrájenou půlku housky, najemno nasekanou petrželku a malé množství nastrouhaného muškátového oříšku a promícháme.
Ze směsi tvoříme malé knedlíčky.
Přecezený vývar přivedeme do varu, vložíme na jemné nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a připravené knedlíčky a zvolna povaříme.
Zvěřinová polévka s knedlíčky