Kuchařské recepty pro každého

Ztracená vejce s hořčičnou omáčkou

Potřebujeme tyto suroviny:
8 vajec
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
250 ml vývaru
100 ml bílého vína
150 g zakysané smetany
3 lžíce plnotučné hořčice
cukr
sůl
pepř
5 lžic vinného octa
2 lžíce nasekané pažitky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na pánvi rozpustíme máslo, vsypeme mouku a připravíme zlatavou jíšku.
Za stálého míchání přidáme vývar, víno, smetanu, hořčici, podle chuti sůl, pepř, cukr a nakonec 1 lžíci octa.
Litr vody a 4 lžíce octa uvedeme do varu, do naběračky postupně rozklepneme vejce a opatrně je vpouštíme do vroucí vody.
Vaříme na mírném ohni asi 3 minuty a pak je děrovanou lžící vyjmeme.
Ztracená vejce podáváme politá hořčičnou omáčkou a posypaná pažitkou a s topinkami.
Ztracená vejce s hořčičnou omáčkou
Ztracená vejce s hořčičnou omáčkou