Kuchařské recepty pro každého

Ztracená česneková vejce

Potřebujeme tyto suroviny:
4 vejce
500 ml bílého jogurtu
trocha mléka
10 stroužků česneku
sůl
petrželka
3 lžíce octa
4 litry vody
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Česnek utřeme se solí a rozprostřeme na talířky.
Do kastrolu dáme vodu, okyselíme a přivedeme k varu.
Vejce rozklepneme do naběračky, opatrně vlijeme do vody a povaříme 4 minuty.
Pak vejce vyjmeme, odkapané rozložíme na talířek s česnekem, polijeme jogurtem rozmíchaným s mlékem na hustou omáčku a posypeme nasekanou petrželkou.
Podáváme s plátkem nasucho opečeného toastového chleba lehce potřeného máslem.
Ztracená česneková vejce
Ztracená česneková vejce