Kuchařské recepty pro každého

Znojemský karbanátek

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g mletého masa
50 g anglické slaniny
100 g housky
6 vajec
cibule
česnek
kyselá okurka
300 g konzervovaného leča
100 g sádla
pepř
sůl
křen
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mleté maso smícháme s namočenou houskou, jedním vejcem, solí, česnekem, pepřem a polovinou slaniny, kterou jsme nakrájeli na kostičky.
Ze směsi tvoříme karbanátky, které opékáme na sádle.
Lečo podusíme.
Ze zbylých vajec připravíme volská oka.
Na talíř pak položíme dva karbanátky, jeden polijeme podušeným lečem, nahoře ozdobíme hřebínkem z opečené slaniny, druhý karbanátek ozdobíme volským okem a vějířkem okurky.
Znojemský karbanátek podáváme s chlebem, houskami nebo hranolky.
Znojemský karbanátek
Znojemský karbanátek