Kuchařské recepty pro každého

Znojemské hovězí maso

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g hovězího masa z kýty (nebo plece nebo roštěnce)
40 g sádla
60 g cibule
sůl
špetka černého mletého pepře
1 bobkový list
1 hřebíček
špetka strouhaného muškátového oříšku
1 lžička hořčice
1 lžička kečupu
50 g kyselých okurek
0,5 dcl okurkového nálevu
2 dcl smetany
20 g hladké mouky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na sádle osmahneme maso spolu s nadrobno nakrájenou cibulí, přidáme pepř, hřebíček, bobkový list a muškátový oříšek a dusíme.
Maso během dušení podléváme vroucí vodou.
Až bude maso poloměkké, přidáme hořčici, kečup a sůl a dusíme doměkka.
Hotové maso vyjmeme, zbylou šťávu prolisujeme, přidáme do ní oloupané kyselé okurky nakrájené na kolečka a okurkový lák a necháme přejít varem.
Do smetany důkladně vmícháme mouku a jakmile začne šťáva vřít, ztlumíme plamen, smetanu do ní vmícháme a na mírném ohni povaříme ještě několik minut.
Šťávu nalijeme do omáčníku a podáváme.
Znojemské hovězí maso
Znojemské hovězí maso