Kuchařské recepty pro každého

Znojemská čočka

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g čočky
20 g hladké mouky
2 dcl kysané smetany
4 sladkokyselé okurky
bobkový list
sůl
40 g sádla
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Čočku přebereme a alespoň na 2 hodiny namočíme.
Pak ji scedíme, zalijeme studenou vodou asi 1 cm nad objem čočky, osolíme, přidáme bobkový list a vaříme.
Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku.
Okurky nakrájíme na malé kostičky.
Po změknutí čočku zalijeme smetanou a jíškou, přidáme nakrájené okurky a za stálého míchání společně povaříme.
Znojemskou čočku podáváme s vařeným uzeným masem nebo sázeným vejcem.
Znojemská čočka
Znojemská čočka