Kuchařské recepty pro každého

Zmrzlinová lahůdka

Potřebujeme tyto suroviny:
3 vejce
300 ml sladké smetany
10 kandovaných třešní
1 lžíce mletých lískových oříšků
3 lžíce práškového cukru
na špičku nože angeliky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Žloutky spolu s cukrem a se sladkou smetanou vaříme za stálého šlehání ve vodní lázni (dbáme, aby se voda nevarila).
Až směs zhoustne a nestéká z varečky, přidáme kandované třešně, angeliku, mleté oříšky, tuhý sníh ušlehaný z bílků a vše spolu chvíli povaříme.
Pak necháme vychladnout a vychladnuté dáme zmrazit do mrazáku, přičemž před úplným zmražením ještě občas trochu promícháme.
Zmrzlinová lahůdka
Zmrzlinová lahůdka