Kuchařské recepty pro každého

Žloutkové věnečky

Potřebujeme tyto suroviny:
150 g hladké mouky
5-6 vajec
250 ml vody
150 g tuku
špetka soli
na náplň: 0,5 l mléka + 200 g cukru + 2 balíčky vanilkového pudinku + 150 g másla 1 lžíce rumu
na polevu: moučkový cukr + trocha rumu + 2 lžíce vřelého mléka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Svaříme vodu, tuk a sůl.
Stáhneme oheň a vmícháme mouku, alespoň 5 minut mícháme a topíme pod směsí.
Pak necháme vychladnout.
Do vychladlé směsi vmícháme postupně vejce.
Těstem naplníme sáček se zdobičkou a stříkáme věnečky.
Pečeme při 200°C asi 20 minut bez otevření trouby (když se trouba otevře moc brzy, tak věnečky spadnou).
Ještě hodně teplé je podélně rozřízneme, naplníme krémem, polijeme polevou a necháme ztuhnout.
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky