Kuchařské recepty pro každého

Žižkovský guláš

Potřebujeme tyto suroviny:
60 dkg hovězí kližky
1 velká cibule
4 syrové brambory
sádlo
sůl
pepř
1 lžíce mleté papriky
5 zrnek jalovce
drcený kmín
2 lžíce hotové světlé jíšky
vývar
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na sádle osmahneme na půlměsíčky nakrájenou cibuli, přidáme sladkou mletou papriku, drcený kmín a jalovec.
Maso omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostičky a na připraveném základu jej osmahneme.
Pak maso podlijeme vývarem, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou.
Až je maso skoro měkké, přidáme na kostičky nakrájené syrové brambory a povaříme.
Až změknou maso i brambory, guláš zahustíme hotovou světlou jíškou.
Žižkovský guláš podáváme s chlebem nebo bílým pečivem.
Žižkovský guláš
Žižkovský guláš